Masterclass

Ontwerp je lessen in de EdHub Masterclass

Sta jij ook te springen om op een nieuwe, inspirerende manier je lessen vorm te geven? Zoek je een verfrissende manier om bestaande uitdagingen in je lessen te benaderen en aan te pakken? In de praktijkgerichte EdHub Masterclass, combineren we je eigen onderwijspraktijk met de EdHub-methode zodat je meteen aan de slag kan met je resultaat.
Binnen de EdHub Masterclass wordt op een intense manier met de deelnemers aan de slag gegaan. In kader daarvan is geopteerd om te werken met kleine groepen, wordt gevraagd dat op elke sessie dezelfde leerkracht aanwezig is en is het aantal plaatsen beperkt.

De EdHub Masterclass bestaat uit een ontwerptraject van 4 halve dagen.

 • Sessie 1: Mijn uitdaging verdient een EdHub-analyse

In deze eerste sessie vertrekken we vanuit je eigen onderwijspraktijk (casus) waarbij we een uitdaging die je ervaart gaan analyseren vanuit een breed perspectief. Meteen leer je op die manier het eerste luik van de EdHub methode kennen en kan je bepalen waaraan je wenst te werken tijdens deze Masterclass.

 • Sessie 2: Er is niet één weg naar…maar EdHub helpt je kiezen

Tijdens de tweede sessie zoeken we concrete oplossingen voor je eerder geanalyseerde uitdaging. We gaan daarbij aan de slag met de speelse EdHub ontwerpmethode om tot prototype(s) van oplossing te komen die je daarna kan uittesten (zie sessie 3).

 • Sessie 3: Lekker veilig experimenteren met EdHub
  Een nieuwe manier om je les vorm te geven uittesten is niet altijd evident. Wat als er iets misgaat? Wat als die technologie het laat afweten of als leerlingen niet reageren zoals je dacht? Wat als de instructie nog niet goed zit? Misschien zijn er verschillende ‘oplossingen’ en weet je niet meteen welke de meeste aansluit bij jouw manier van lesgeven, jouw leerlingen… Daarom testen we in deze sessie verschillende alternatieven samen met jou uit en voorzien de nodige begeleiding en bijstand.
 • Sessie 4: Ultieme EdHub ervaring voor leerkracht en leerlingen

Waarvoor doen we het allemaal? Nieuwe werkvormen, technologie, ruimtelijke ingrepen toepassen? Natuurlijk, voor het gebruik in onze dagelijkse lespraktijk. Daar draait deze laatste sessie om. Met begeleiding en bijstand van lectoren en studenten uit de lerarenopleiding, wordt je nieuw ontwerp in praktijk gebracht… Bij de planning van deze sessie wordt rekening gehouden met je lessenrooster zodat je  meteen ook je leerlingen kan laten proeven van een nieuwe onderwijservaring in het EdHub-lokaal.

Kostprijs: 200 euro voor de 4 sessies.

Wanneer gaan deze sessies door?

 • Eerste sessie gaan door op:
  • 4 maart 2020 in de voormiddag (9u – 12u)
  • Drie volgende sessies worden met deelnemers afgesproken.
   • Voorstel sessie 2: 18 maart 2020 in de voormiddag
  • 2 sessies voor de paasvakantie + 2 sessies na de paasvakantie 


Inschrijven:

 • Voor inschrijving mailen naar [email protected]
 • Omwille van de intensiteit van dit vormingsprogramma, is gekozen om te werken met kleine groepen. Schrijf dus tijdig in want de plaatsen zijn beperkt.
 • Belangrijk: Dit traject kan ook doorgaan op alternatieve data voor scholen die met twee of meer leerkrachten wensen deel te nemen. Die data worden dan in samenspraak met de leraren gekozen.