EdHub & MaM

Ontdek EdHub en Mind- And Makerspace op één dag

In deze workshop bekijken we de EdHub-methode en de mogelijkheden van het MaM en welke meerwaarde beiden bieden voor je eigen klaspraktijk.

Het programma

  • Voormiddag: Ontdek EdHub

In het EdHub-lokaal vind je de tastbare uitwerking van wat het samenspel van ruimte en technologie kan betekenen. Daarbij is gefocust op laagdrempeligheid en haalbaarheid in de concrete klaspraktijk.

Tijdens deze voormiddag maak je kennis met de EdHub-methode en worden de gehanteerde principes met betrekking tot ruimte, technologie en didactiek toegelicht. In de inspirerende omgeving van het nieuwe EdHub-lokaal, krijg je ook enkele mogelijkheden aangereikt voor toepassing in je eigen klaspraktijk. Laat je tijdens deze eerste initiatie vooral inspireren door de mogelijkheden…

  • Namiddag: Ontdek MaM

De Howest Mind- and Makerspace is dé nieuwe creatieve ruimte voor denkers en doeners in Brugge, ook voor scholen. De locatie van het MaM – vlakbij het station, op de Howest-campus én dichtbij het stadscentrum – vormt daarbij een echte troef. Net als het feit dat het MaM over een breed gamma toestellen beschikt, van laagdrempelig tot hoogtechnologisch en high-end.

Tijdens de namiddag maak je kennis met het MaM en de mogelijkheden die er zijn voor scholen. Opnieuw is hier de terugkoppeling voorzien naar de concrete klaspraktijk. Hoe kan je dit nu inzetten in je les? In je lessenreeks? Tevens maak je hands-on kennis met een aantal toestellen en technieken.

 

Door het uitgebreide gamma aan toestellen en technologie die in het MaM aanwezig zijn, is de link met EdHub duidelijk: misschien heb je nood aan het opnemen van een kwalitatief instructiefilmpje? Heb je een ontwerp voor een flexibel meubel in je klas dat je wil uitwerken?

Praktisch

  • De workshops vinden voorlopig enkel op afspraak plaats.
  • Inschrijven kan voor de volledige dag of voor een bepaald dagdeel.
  • Er wordt gewerkt met kleine groepen (max 8 personen).
 

Inschrijvingen

Schrijf je in via onderstaand formulier.